23 de abril de 2012

El llibre del Barça


Som i serem (català) / Somos y seremos (castellano)

Així es va titular un nou capítol de la meravellosa novel·la Barça 2011-2012. Tothom el va començar a llegir un dissabte de primavera, tal com el 21 d’abril a les 20.00 hores. Uns, més a prop dels autors; d’altres, a uns quants quilòmetres de distància, però tots, absolutament tots animaven al cant de “tots units fem força” als creadors de la il·lusió culé dels últims temps. Tot culé desitjava un bon capítol, un d’aquells inoblidables, que s’aferren a la teva ment i no surten mai, però no va ser així, es va donar un contratemps, on les pàgines que podien marcar un final de temporada més emocionant, varen acabar mullades.

Aquest nou apartat de la quarta temporada de Pep Guardiola era molt esperat per tots aquells enamorats del Barça, significava posar-se a només un punt del líder de la Lliga BBVA, el etern rival conegut com Reial Madrid. Si bé, no totes les opinions blaugranes defensaven que aquest seria un capítol fàcil, tothom estava conscienciat que el rival que teníem davant aniria a guanyar la Lliga al Camp Nou. Qualsevol esperança de guanyar el partit, es va acabar durant les primeres pàgines d’aquest thriller chapter, un Barça sense llum, possiblement tocat per l’esforç de Stamford Bridge, no jugava com ens tenia acostumats; de sobte un dia, un important dia, van deixar de saber crear paraules per formar oracions eternes i es van veure perjudicats per la dislèxia dels nervis. L’A d’Alexis va donar l’esperança d’arreglar la trama del capítol, però aquesta va desaparèixer en menys de dos minuts. “Som i serem” acabava amb un trist final de 1-2 i set punts de distància, que deixen, evidentment, la Lliga als primers, als més regulars.

Tot i aquest capítol d’infart, jo no venc aquest llibre, mai l’he venut des de l’onze d’abril de 1991 i mai ho faré, perquè JO SÓC I MORIRÉ. Ara i sempre, FORÇA BARÇA.

Ara, tots estem pendents del pròxim capítol, i sobretot, esperem que sigui molt diferent a l´últim. Aprofitant que avui és Sant Jordi, vull demanar força i bones lletres pel Barça, perquè segueixi emocionant-nos amb la seva poesia i narrativa.

Posa un llibre a la teva vida, posa al Barça dins el  cor.

FELIÇ DIADA DE SANT JORDI A TOTHOM.


2 comentarios:

Brain Dumps dijo...

“tots units fem força”, that's just Great!

Luisa Riera dijo...

Thanks!!